בלוג

הרצאה להרמת כוסית

איך בוחרים הרצאה להרמת כוסית

יהודים, תמיד יש סיבה לחגיגה. או לפחות פעמיים בשנה. ותמיד אותה סוגיה, סטנד אפ? מסיבה? פינת יצירה או הרצאה? מה התקציב? כמה אנשים? אנחנו רוצים צחוק או השראה? איך מוציאים? המלצות מפורומים? סוכנות מרצים? גוגל?

אהלן, אני אודליה יקיר, עיתונאית, יוצרת טלוויזיה ומרצה כבר שנים רבות בארגונים, אפשר רגע לעשות לכם סדר, חברים?

נתחיל מזה שאת דרכי התחלתי כסטנדאפיסטית בתוכנית "צחוק מהעבודה" (עונה אחרונה, אחריי החליטו שלא עושים יותר עונות…). כעבור עשור על במות כמצחיקה בארץ ובחו"ל, הבנתי שחסר לי, מעבר לצחוק, לתת לקהל ערך נוסף. אז החלטתי לפתח הרצאות על חשיבות השימוש בהומור כתקשורת מקרבת בכל אספקט בחיי היום, בעבודה, במכירות, בזוגיות (יש גם ספר שנהדר כמתנה "עד החתונה זה יעזור") עם הבוס, הילדים או השכנים. בהמשך הבנתי שחוץ מצחוק, השראה ומודעות, לחשיבות השימוש בהומור, הקהל רוצה גם כלים מעשיים וככה נוצרה הרצאה ייחודית שמתאימה לכל אירוע, ובפרט להרמת כוסית. בהרצאה שלי על הומור  – הרבה מעבר לצחוק, הקהל גם צוחק, גם מבין, אולי לראשונה, מהי ההגדרה להומור, מהם עשרת התפקידים שלו כערוץ תקשורת יעיל, וגם מקבל כלים לפתח את חוש ההומור שלו, ממש בעצמו. כי הומור? כל אחד יכול. לא כולנו יכולים או רוצים להיות סטנדאפיסטים, אבל כולנו יכולים לשכלל את השימוש בו בחיים, כי בניגוד למקובל לחשוב, זה לא חוש מולד אלא מיומנות נרכשת.
 

צחוק, השראה, כלים מעשיים – כל זאת בהרצאה אחת. 

אז איך זה עובד בדיוק?  

מדובר בהרצאה אינטראקטיבית בהשתתפות הקהל (אל דאגה, רק אם הוא רוצה והוא בד"כ רוצה, אפילו מפכ"ל המשטרה ישב אצלי בשורה הראשונה). בהרצאה אני מסבירה לקהל למה הומור הוא כלי לתת אהבה, איך בעזרתו מאמצים גישה אופטימית לחיים, כמו גם איך לומדים לפעול מול האחר ממקום נטול אגו. אני לוקחת דוגמאות אמיתיות ונפוצות מחיי היום יום של סיטואציות מביכות, מכעיסות, עמומות וכיוצא בזה, ומראה איך לפתור אותן בעזרת הומור בהצלחה. הפתרונות מצחיקים ויעילים. במהלך ההרצאה אני גם מקרינה קטעי וידאו קצרים ומלמדת טכניקות לפיתוח חוש ההומור. צחוק, השראה, כלים.

למה ההרצאה מתאימה במיוחד להרמת כוסית?

אז נכון שבכל הרצאה הקהל רוצה לצחוק, אבל בהרמות כוסית במיוחד. ולכן, הרצאה שמועברת בהומור על הכח של ההומור, מתאימה ליציאה לחופשת החג בצורה מחויכת, יותר מאשר, לתחושתי, הרצאה שמבוססת למשל על סיפור אישי עצוב או הרצאה מקצועית נטו. כמו כן, בהרצאות שלי להרמות כוסית, אני נוהגת לשלב בין החומרים הקבועים גם דוגמאות ספציפיות במיוחד לחגים, למשל, איך רומזים בהומור לאורחים שהגיע כבר הזמן ללכת, או לפחות לעזור בפינוי הכלים? מה עונים לדודה ששואלת "מה להביא?", איך שומרים על הומור למרות המתחים בשולחן ובונוס לרווקים – מה עונים לסבתא שמנדנדת, "נו, מתי תתחתני?!"

איך מוודאים שבחרתם את ההרצאה הנכונה לאירוע הרמת כוסית?

  1. מבקשים לראות סרטון וידאו קצר מתוך ההרצאה
  2. מבקשים המלצות ממנהלות/ מנהלי משאבי אנוש שכבר צפו
  3. משוחחים עם המרצה בטלפון ומרגישים את האנרגיה שלו/ שלה
  4. עושים תיאום ציפיות לגבי מה הייתם רוצים לקבל מההרצאה (פאן, העשרה, כלים וכו') ומי הקהל שלכם.

מה מטרת ההרצאות להרמת כוסית?

בעיניי? לגבש את האורחים לפני היציאה לחופשת החג ולתת להם לצאת בצורה שמחה וקלילה כדי שיזכרו שהם גם רוצים לחזור -😊. זו אגב השאלה השנייה שאני שואלת כשמתקשרים אלי לברר אם אני פנויה (הראשונה היא "מה התקציב שלכם?" -😊). טיפ אחרון לסיום, בזמן ההרצאה תמיד מומלצת ישיבת תיאטרון, כלומר בשורות מול הבמה, וללא אוכל על השולחנות כדי לוודא ריכוז מירבי בהרצאה. האם כדאי לקיים את ההרצאה לפני הכיבוד או לאחריה? אני תמיד ממליצה לפני, כדי שגם אני אספיק לנשנש הפוך ומאפה. אבל אני גם תמיד יכולה לקחת קפה בטק אווי לחזור, אז בעצם, מתי שבא לכם.

שתף המאמר:

אשמח לקבל פרטים על ההרצאה

איך אוכל לעזור?
דילוג לתוכן